Ellen Kilander  

Etolog Ellen Kilander.
Område: Göteborg med omnejd.
Inriktning: Hund- och hästbeteende. Djurvälfärd inom djursjukvården. Administration och Processer.  Driver Etolog.se.


Om Ellen 
Ellen är utbildad på Sveriges Lantbruksuniversitet och inriktad på antrozoologi och etologi. Hennes examensarbete från utbildningen inriktades på häst och heter
Granskning av en ridskolas hästkunskapsmaterial” 
Det kan du läsa här. 
 
Genom den treåriga universitetsutbildningen har Ellen godkänd utbildning för zoo-handlare och utbildningen gäller för att kunna söka paragraf 16-tillstånd från jordbruksverket. Ellen har också läst flera påbyggnadskurser. Bland annat deltog hon i CCC-konferensen 2018 (Choise, Control and Communication), utbildning i frivillig hantering och djurträning. Hon har gått djurtränarskolan- tränarkurs katt och har deltagit i Fear Free-utbildning. 

Ellen har tidigare arbetat på klinik som receptionist med stort administrativt ansvar och har varit med och startat upp en helt ny klinik. Hon och har gått kurs hos Royal Canin ( Nurse Academy, steg 1 och ungdomsledarkurs steg 1–3, Svenska Ridsportförbundet.

Ellen har erfarenhet som laboratorieassistent med 
mikrobiologisk provtagning på vatten och livsmedel och har arbetat i steril på klinik. Hon har också erfarenhet av ridskoleverksamhet, hästturism, 4h-gård, hunddagis och har vikarierat som yrkeslärare på naturbruksgymnasium.  

Ellen arbetar administrativt på Etolog.se och det är antagligen henne du pratar med om du ringer till oss. Förutom att driva och supporta etolog.se arbetar Ellen som projektkoordinator på Yoma Consulting AB och hjälper bland annat kliniker att inplementera journalsystem eller bygger hemsidor åt mindre företag.  Ellen hade tidigare egen beteende-mottagning för hund, katt och häst och föreläste genom Yoma Consulting AB men nu mera går alla bokningar genom Etolog.se. 
 

Pris för beteendekonsultation: Hembesök 1h a 800kr. Telefon och videokonsultation 30min a  400kr.  Milersättning (utanför Göteborgs kommun) tillkommer. 

 Boka en föreläsning med Ellen!  

>> Hästen etologi, inlärning och välfärd <<

Ellen ger en inspirerande föreläsning med inriktining häst!
Med ett lätt språk, humor och många exempel presenteras hästens etologi, inlärning och hur vi kan arbeta med detta för att bli bättre ryttare och hästtränare.
Föreläsningen behandlar också ämnet ledarskap och vilken roll det har i relationen till våra hästar.

Ellen kan hjälpa det lilla företaget med hemsidor och annan administration. Kontakta etolog.se för mer information.

Kontaktuppgifter
Du kan kontakta oss på Etolog.se för att boka Ellen för föreläsning eller diskutera uppdrag. Du kan också boka in en beteendekonsultation för hund och häst hos Ellen i vår onlinebokning. Kontakta etolog.se 

Ellen Kilander
info@etolog.se