Anya Thörnqvist  

Beteendeveterinär Anya Thörnqvist.
Område: Skåne, tar emot remisser från hela Sverige. 
Inriktning: Katt- , smådjur- och hundbeteende samt veterinärmedicin. 


Om Anya 
Anya Thörnqvist har jobbat som veterinär sedan 2011.
Under det sista halvåret på veterinärstudierna i Uppsala valde hon att läsa kurser inom etologi och djurskydd istället för de "vanliga" veterinärkurserna. Därefter har Anya fortsatt att vidareutbilda sig inom beteendeproblem genom att läsa kurser om djurs beteende och beteendeproblem, bland annat för den internationellt kända beteendeveterinären Sarah Heath och  genom yrkesorganisationen Sveriges Akademiska Etologer.

Förutom att arbeta med beteendepatienter arbetar Anya med de allra minsta smådjuren; sk exotics som exempelvis kanin, marsvin och fåglar.

Under 2018 att tar Anya examen som gymnasie-yrkeslärare. Hon har bland annat undervisat i flera år på Svalöfs gymnasiums tidigare yrkeshögskoleutbildningar i djursjukvård, där hon också var med och drev skolans smådjursklinik och tog hand om skolans sjuka djurparksdjur. Idag arbetar Anya på  Realgymnasiet i Malmö och Lund/Helsingborg med undervisning i olika djurkurser. En dag i veckan finns hon på Vettris Toftanäs i Malmö och tar emot beteendepatienter och sjuka djur på smådjursmottagningen. 

Anya har också engagerat sig ideellt och arbetat tillsammans med Hemlösas hundar och Kastreringsbussen. I
 
Du kan läsa mer om Anya på hennes företagssida Beteendeveterinären.  Snart kan du också skicka remiss direkt från Etolog.se till Anya. 
 

BILD KOMMER SNART!
BILD KOMMER SNART!
 Boka en föreläsning med Anya!  

Föreläsning kommer snart! 

Anya stöttar också våra etologer i veterinärmedicinska frågor, är rådgivande av medicinering vid beteendeproblem och tar själv emot beteendepatienter. 

Kontaktuppgifter
Anya kontaktar du lättast genom att maila info@beteendeveterinaren.se eller via sms på 070-29 84 288 för tidsbokning (Anya har telefontid torsdagar 19-22).

Du kan också kontakta oss på Etolog.se för att boka Anya för föreläsning eller diskutera uppdrag.

Anya Thörnqvist
anyathornqvist@etolog.se